Kanelbullens dag firas i oktober!

Kanelbullens dag firas i oktober!
Här kommer vårt favoritrecept som är lätt som en plätt... nej, som en bulle.

Kanelbullar 4 st:

​Deg
Ketomo Bullmix (ketogen, glutenfri, mjölkfri, inga tillsatser)
- 1,7 dl kokande vatten
Fyllning
- 50 g vegetabiliskt fett
- 2 tsk Ceylonkanel
- 1/2 dl kokossocker
Pensling
- Ägg eller vatten (valfritt)
- Pärlsocker (enligt smak)

Gör så här:
​1. Häll Ketomo Bullmix påsens innehåll i en skål och rör om tills det är jämnt. Tillsätt 1,7 dl kokande vatten. Blanda väl.
​2. Laga fyllningen: Rör fettet smidigt med Ceylonkanel och kokossocker.
​3. Kavla ut degen till en platta. Bred fyllningen över degen och rulla ihop från långsidan.
4. Skär rullen i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakplåt.
5. ​Pensla med ägg eller vatten om så önskas.
​6. Grädda bullarna i ugnen i 175 °C i ca 25-30 minuter tills de har fått lite färg. Låt bullarna svalna.
​7. Smaka! Mums!


​PS. Ketomo Bullmix är perfekt även för en ketogen kost! Man kan enkelt göra bullar, semlor eller munkar. Kika in också alla andra Ketomos ketogena produkter som deras brödmix och chokladmuffinsmix😋