Raw cake med citron
Fräsch raw citronkaka som är lätt att göra och ännu lättare att njuta av! En härlig kaka som inte kräver ugn!

Du behöver:
Botten:
- 5 dl cashewnötter + vatten
- 1 dl kokosolja
- 200 g fikon eller dadlar
Fyllning:
- 4 dl mandelmjöl eller annat mjöl
- 2 dl honung
- juicen av 2 ekologiska citroner
- 1 tsk vaniljpulver
- ½ tsk Himalaya salt
- 3/4 dl kokosolja
Till dekoration:
- kokosflingor och citronskivor
Gör så här:
Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten i minst 2 timmar eller över natten. Sila ur och häll nötterna i en blender. Tillsätt kokosolja och fikon/dadlar. Låt massan gå runt i blendern tills den fått en fin konsistens. Bred ut massan i en löstagbar bakform (diam. 24-26 cm) med bakplåtspapper. Ställ i frysen medan du gör i ordning fyllningen.
Blanda mandelmjöl, honung, citronjuice, vaniljpulver, salt och kokosolja i en blender. Blanda tills du fått en jämn massa. Bre ut massan på kakbottnen och ställ i frysen för några timmar eller över natten. Skydda bakformen med folie. Förvara i frysen ända till servering och skär på en gång alla bitar du tänkt servera. Dekorera med kokosflingor och citronskivor.
Härligt, friskt och gott!