Raw cake med citron

Fräsch raw citronkaka som är lätt att göra och ännu lättare att njuta av! En härlig kaka som inte kräver ugn!

Raw cake med citron

Du behöver:

Botten:

Fyllning:

Till dekoration:

Gör så här:

Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten i minst 2 timmar eller över natten. Sila ur och häll nötterna i en blender. Tillsätt kokosolja och fikon/dadlar. Låt massan gå runt i blendern tills den fått en fin konsistens. Bred ut massan i en löstagbar bakform (diam. 24-26 cm) med bakplåtspapper. Ställ i frysen medan du gör i ordning fyllningen.

Blanda mandelmjöl, honung, citronjuice, vaniljpulver, salt och kokosolja i en blender. Blanda tills du fått en jämn massa. Bre ut massan på kakbottnen och ställ i frysen för några timmar eller över natten. Skydda bakformen med folie. Förvara i frysen ända till servering och skär på en gång alla bitar du tänkt servera. Dekorera med kokosflingor och citronskivor.

Härligt, friskt och gott!