Raw Cake med Citron

Fräsch raw citronkaka som är lätt att göra och ännu lättare att njuta av!
En härlig kaka som inte kräver ugn!

Du behöver:

Botten:

5 dl cashewnötter + vatten
1 dl kokosolja
200 g fikon eller dadlar

Fyllning:

4 dl mandelmjöl eller annat mjöl
2 dl honung
juicen av 2 ekologiska citroner
1 tsk vaniljpulver
½ tsk Himalaya salt
3/4 dl kokosolja

Till dekoration:

kokosflingor och citronskivor

Gör så här:

Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten i minst 2 timmar eller över natten. Sila ur och häll nötterna i en blender. Tillsätt kokosolja och fikon/dadlar. Låt massan gå runt i blendern tills den fått en fin konsistens. Bred ut massan i en löstagbar bakform (diam. 24-26 cm) med bakplåtspapper. Ställ i frysen medan du gör i ordning fyllningen.

Blanda mandelmjöl, honung, citronjuice, vaniljpulver, salt och kokosolja i en blender. Blanda tills du fått en jämn massa. Bre ut massan på kakbottnen och ställ i frysen för några timmar eller över natten. Skydda bakformen med folie. Förvara i frysen ända till servering och skär på en gång alla bitar du tänkt servera. Dekorera med kokosflingor och citronskivor.

Härligt, friskt och gott!