Tillverkning av kombucha - hemmakemister, se hit!

Kombucha är en hälsodryck som alla säkert har hört talas om vid det här laget, och många har smakat den och omedelbart förlorat sina hjärtan till denna bubbliga dryck. Kombucha tillverkas genom jäsning av sött te och kan tillverkas i en mängd olika smaker – även hemma.

Sex glasflaskor, frukter och bär på ett bord

Kombucha är en hälsodryck med en smak som bara begränsas av fantasin. Om dina smaklökar kittlas av en unik smak eller om du alltid har drömt om att ha ett litet bryggeri, varför inte starta ett litet kombuchabryggeri i ditt eget kök? Det är trots allt väldigt enkelt att göra kombucha hemma. Börja med att beställa ett startpaket i vår webbutik!

The Good Guys Kombuchan kotivalmistus

Tillverkning av kombucha hemma!

Kombucha tillverkas helt enkelt genom att låta scoby, eller en kombuchasvamp, ligga i sött te, låta det jäsa och sedan smaksätta när det är färdigt att dricka - om du så önskar, eftersom kombucha smakar bra så som det är.

Kom enkelt igång med detta Kombucha-startpaket från The Good Guys, som innehåller allt du behöver för att göra kombucha hemma. Startpaketet innehåller faktiskt allt du behöver för att starta ditt eget kombuchabryggeri för resten av livet!

Kombuchasvampen, eller scoby, behövs för att göra kombucha. När du väl har en kan du använda svampen för att göra kombucha i all oändlighet - förutsatt att du kan hålla din scoby vid liv. Goda överlevnadsinstruktioner finns förstås i förpackningen, men de tre huvudsakerna mat, kärlek och gränser gäller utmärkt även för denna levande organism.

Experimentera gärna och utveckla dina egna smaker och njut av det goda egenskaperna av kombucha!

Recept på kombucha

Du behöver:

- 3 liter sött te (socker 0,8 dl/l och te 3-4 tsk/liter)

- 3 dl färdig Kombucha

- 1 Kombuchasvamp (SCOBY*)

  1. Blanda ingredienserna i en stor glasbehållare och täck med hushållspapper eller en filterpåse.
  1. Låt fermenteras i rumstemperatur i 1-2 veckor. Ju längre du fermenteras, desto mindre restsocker finns det kvar i kombuchan.
  1. Tappa på flaska och njut av din kombucha

*Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast