Hälsocoachens tips för bättre sömn!

Holistiska hälsocoachen Sanna tipsar om goda sömnvanor och bra kosttillskott! Läs mer och påbörja din sovkarriär redan idag!
Hälsocoachens tips för bättre sömn!

Holistiska hälsocoachen Sanna tipsar om goda sömnvanor och bra kosttillskott! Läs mer och påbörja din sovkarriär redan idag!

Sömn tips: rutiner, rutiner, rutiner

Starta med en kvällsrutin som fungerar för dig. Det kan vara svårt att hålla sig till rutiner, men det gäller att vara snäll mot sig själv när man startar en ny rutin och inte döma sig själv och känna att man har misslyckats, utan acceptera och fortsätta tills det blir en självklarhet i livet. 

Några av mina favorittips - Börja med en i taget, och bygg sedan på din kvällsrutin allt eftersom.

Sätt telefonen i flygplansläge

  • Sätt telefonen i flygplansläge minst 30 min innan du ska sova för att inte bli störd av meddelanden, onödigt scrollande, mail och av blå ljuset som kan störa din nattsömn.

Drick en kopp te och läs en bok

  • För att komma ner i varv, älskar jag att dricka en kopp grönt te, tänd mitt aroma ljus (det finns diffuser på Happy Food Store) och droppa i några droppar av lavendelolja och läsa en bok istället för att kika på mobilen.

Hudvårdsrutin

  • Någonting som jag verkligen har börjar uppskatta är att ha en ordentlig hudvårdsrutin på kvällen (och morgonen). Det är både lugnande och jag får känslan av att nu är det kväll och dags att tvätta av sig dagen som har varit för att ladda om för natten och en ny dag. Jag ser till att tvätta mig ordentligt för att rensa bort alla föroreningar. Sedan använder jag mig av ett serum, följt av en nattkräm/mask och avslutar med en härlig olja för att verkligen återfukta min hy. Sedan hoppar jag i en pyjamas för att verkligen signalera till kroppen att det är dags att sova.  

    Sannas favorithudvårdsprodukter just nu: Rengöringsprodukter från MossaKonjacsvampJordgubbsserum från Bybi BeautyNattkräm från MossaAnsiktsolja från MossaJojobaolja från Emma Noel

Magnesium, magnesium, magnesium 

Mitt to go to-kosttillskott på kvällen. Det hjälper min kropp och mind att slappna av och jag sover bättre. Magnesium reglerar ämnesomsättningen för kolhydrater, proteiner och fetter samt boostar din immunitet, motverkar sendrag och stress och lugnar nerverna. Magnesium minskar på trötthet och utmattningssymptom samt främjar elektrolytbalansen och den normala energimetabolismen. Magnesium stödjer också musklernas funktion och psykologiska funktioner. Jag tar två av puhdistamos trippel magnesium varje kväll innan jag ska sova.

Meditation & Tacksamhet 

  • För att avsluta kvällen på bästa sätt, lämna dagen som varit och förbereda mig för dagen som ska komma så lugnar jag mitt mind med en kort meditation mellan 5-10 minuter ibland upp till 30 minuter. Jag fortsätter därefter med att skriva upp 3-5 saker som jag är tacksam över. Det gör mig lugn, grundad och det hjälper mig att släppa stress, oro och ångest. Detta är den mest effektiva övningen som har hjälpt mig då jag ofta hade svårt att sova på grund av oroliga tankar, stress och ångest som höll mig vaken på natten. Detta är någonting jag rekommenderar alla att testa, det finns flera olika studier som är gjorda på hur meditation och tacksamhet påverkar oss positivt. 

 

Mina favorittillskott 

sömn_tillskott_happyfoodstore

Trippel Magnesium

Eteriska oljor: lavendel aroma diffuser 

Grönt te från Pukka och Yogi Tea

AshwagandaKSM66 

Shift Supersleep

Flow Cosmetics Spirit Awakens Third Eye Chakra Lotion

 

Jag skulle säga att sömnen är A och O för ett balanserat välmående. goda sömnvanor reducerar stress, förbättrar minnet, stärker immunförsvaret, hjälper kroppen att hålla vikten balanserad och hälsosam, du mår bättre och blir på bättre humör, håller hjärtat hälsosamt, och du får lättare att fokusera under dagen etc.

Lycka till med att skapa dina nya hälsosamma vanor, kom ihåg ta små hållbara steg framåt.

Med kärlek,

Sanna

Följ med Sannas hälsotips på hennes Instagram här eller på hennes hemsida: soulful-alignment.com

Spana in olika sömntillskott hos Happy Food Store här >>