Seed and Bean - bara god choklad!

Historien bakom Seed and Bean, känt för sin ekologiska och rättvist producerade choklad, fick sin början 2005 när företagets grundare, Mr Short, kom hem med egentillverkad choklad som hans barn fick prova. En av provsmakarna var Oliver Short som nu ansvarar för Seed and Beans internationella chokladförsäljning.

Seed and Bean - bara god choklad!

- Jag minns fortfarande hur chokladen som min far gav mig smakade i munnen! Det smakade det bästa jag någonsin hade provat, minns Oliver.

Det dröjde inte länge innan Mr Short, uppmuntrad av barnens feedback, startade företaget - och ända från början har kärleken till choklad varit drivkraften bakom Seed and Beans verksamhet.

En smak som gör världen bättre!

Mod och uppfinningsrikedom är kännetecknen för Seed and Bean: deras filosofi är att man kan prova nästan vad som helst när det gäller chokladsmaker! För Seed and Bean är det också mycket viktigt med ett holistiskt förhållningssätt till ansvarstagande, respekt för naturen genom hållbar utveckling, ekologiska ingredienser och rättvis handel.

Seed and Beans första produkter var chokladöverdragna frön och bönor - företagets namn kommer från denna första produkt!

- Mycket snabbt blev det dock bara choklad som stod i fokus, men eftersom namnet var så passande beslöt vi att behålla det. Kakaobönan växer från ett frö och namnet känns fortfarande rätt för oss, förklarar Oliver Short på Seed and Bean.

Den mest populära chokladen i Seed and Bean-sortimentet idag är sjösaltchokladen med 70 % kakao:

- Förmodligen för att alla redan känner till smaken och vet hur den smakar. Men den kanske mest intressanta produkten är den näst mest sålda 66 % kokos- och hallonchokladen, eftersom det inte finns någon annan liknande kombination. Våra kunder som är sugna på nya upplevelser vill överraska sina smaklökar med vår choklad, säger Oliver Shorts stolt.

 

 

För Seed and Bean är smak allt

Vi vill inte göra choklad med tråkig smak, för det finns redan tillräckligt med sådan choklad på marknaden. Kakao passar ihop med så många otroliga smaker, så länge du hittar rätt kombinationer, från kakaosorten till fermentering och rostning. Vi har ett unikt produktsortiment och många av de smakkombinationer som vi har introducerat är de första i världen. Vi strävar ständigt efter att överraska våra kunder med innovativa smaker och kombinationer, berättar Seed and Beans chokladtillverkare.

Oliver Short rekommenderar varmt choklad för alla sötsugna.

- För den mer konservativa smaken finns mörk choklad med havssalt eller en vansinnigt rik mörk choklad med italienska hasselnötter, rekommenderar Oliver. 

För de mer djärva kan han rekommendera mandarin- och ingefärachoklad eller sin egen favorit, lavendelchoklad.

Lavendelchoklad smakar som ett fält med blommande lavendel som simmar genom en massa smält choklad, beskriver vår chokladexpert med ett leende.

Visste du förresten att förpackningen till Seed and Bean-chokladen nu är helt komposterbar, ända ner till förpackningen som skyddar chokladen? Inslaget är tillverkat av eukalyptusträ, färgerna är växtbaserade och chokladen är naturligtvis alltid Fairtrade och ekologisk!

- Tack till våra kunder för den lojala vänskapen. Vi är väldigt glada över att ni förmedlar vidare chokladens budskap, tackar Oliver.